Van:                                Sterk Midden Drenthe [info=sterkmiddendrenthe.nl@mail70.atl51.rsgsv.net] namens Sterk Midden Drenthe [info@sterkmiddendrenthe.nl]

Verzonden:                     dinsdag 23 december 2014 21:00

Aan:                                Website

Onderwerp:                    Nieuwsbrief Sterk Midden Drenthe

 

Het laatste nieuws over de ontwikkeling van snel internet in Midden Drenthe.

Bekijk deze email in uw browser

 

Sterk Midden Drenthe, glasvezel achter iedere voordeur

Vanaf januari 2015 komen de ambassadeurs van de stichting Sterk Midden-Drenthe graag naar u toe om u alles te vertellen over snel internet in heel Midden-Drenthe.

Sterk Midden Drenthe is ontstaan uit een burgerinitiatief en heeft als doelstelling een netwerk te realiseren waardoor binnen de gemeente Midden Drenthe een glasvezelverbinding achter iedere voordeur komt.

Bij voldoende deelname en financiering zal eind 2015 het glasvezelnetwerk daadwerkelijk worden aangelegd door de coöperatie Sterk Midden-Drenthe. De leden van de coöperatie zullen marktconforme tarieven betalen voor een hoge internetsnelheid. Televisie kijken in HD kwaliteit, supersnel internetten en bellen is nog maar het begin. Het project gaat slagen als we als inwoners solidair met elkaar zijn.

Het belang van een glasvezelnetwerk gaat veel verder dan tv-kijken en internetten. Deze symmetrische breedbandverbinding zorgt voor een toekomstbestendige infrastructuur die flink gaat bijdragen aan de leefbaarheid van de dorpen en de buitengebieden. Om deze reden heeft de politiek (Provincie en gemeente) brede steun aan de stichting toegezegd.
Landelijk gezien blijkt overigens ook dat woningen die aangesloten zijn op een glasvezelnetwerk beter in de markt liggen en dus makkelijker te verkopen zijn.

In de eerste helft van 2015 wordt de bevolking van de gemeente Midden Drenthe voorgelicht en kan iedereen zich opgeven voor deelname aan de glasvezel. In totaal hebben zich 43 ambassadeurs aangemeld om mee te helpen aan de informatiecampagne. De ambassadeurs zullen proberen op zoveel mogelijk plaatsen aanwezig te zijn, zoals op bijeenkomsten, evenementen en jaarmarkten, om alle vragen uit de bevolking te kunnen beantwoorden. Als meer dan 65 procent van de inwoners meedoet wordt er de coöperatie 'Sterk Midden Drenthe U.A.' opgericht die verantwoordelijk is voor de aanleg en beheer van het netwerk. De leden van de coöperatie hebben het netwerk in eigendom.  

Door het coöperatieve model is het mogelijk om meer aanbieders voor TV, telefonie en internet op het netwerk toe te laten. Verder heeft de coöperatie ook zeggenschap over de kwaliteit van de apparatuur die bij de gebruikers thuis worden geïnstalleerd.  Niet alleen de snelle glasvezel tot achter de voordeur is belangrijk, ook de laatste draadloze stap (Wifi) naar PC, laptop en tablet bepaalt de kwaliteit van de verbinding.

De vraagbundeling in alle dorpen en kernen in de gemeente Midden-Drenthe start in januari 2015 en gaat een paar maanden duren. In de tussentijd is het belangrijk u niet te binden aan langdurige contracten met andere partijen voordat u weet wat de aanbieding van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe is. Het zou immers jammer zijn als u straks met de coöperatie mee wilt doen en u het solidariteitsprincipe steunt, maar nog even niet over kan stappen.

Wij wensen u alvast prettige kerstdagen en graag tot volgend jaar.

Bestuur, ambassadeurs en vrijwilligers Sterk Midden Drenthe

 

Vind jij ook dat glasvezel zo spoedig mogelijk moet zijn gerealiseerd?
Help mee en meld je aan als vrijwilliger.
Stuur je gegevens naar: vrijwilliger@sterkmiddendrenthe.nl
Wij nemen contact met je op.
Bellen kan ook via  06 33 630 031.

 

 

 


This email was sent to tdaling@online.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Marktverkenning Sterk Midden Drenthe · Klatering 11 · Beilen, 9411 XE · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp