Dorpsbelangen Elp-Zuidveld

Mooi Op Eigen Kracht

Lustrum editie Mooi Op Eigen Kracht van start
Voor de vijfde keer organiseert de gemeente Midden-Drenthe de prijsvraag Mooi Op Eigen Kracht (MOEK). Een prijsvraag die al jaren succesvol is en mooie resultaten oplevert voor de dorpen, wijken, straten en buurten in Midden-Drenthe. Voor de editie MOEK 2020 is maar liefst € 30.000,- aan prijzengeld beschikbaar.

 

Prijsvraag
De prijsvraag “Mooi op eigen kracht”, MOEK, benadrukt dat het gaat om een ‘mooie’ omgeving waarin ‘op eigen kracht’ veel gerealiseerd kan worden. Dorpen, wijken, straten en buurten uit Midden-Drenthe kunnen plannen indienen om kans te maken op (een deel van) de prijzenpot.

 

Plannen
Breed gedragen, verbetering van de eigen leefomgeving en versterking van het naoberschap zijn enkele voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een prijs. De plannen kunnen heel uiteenlopend van aard zijn. Het zou allemaal kunnen. Belangrijk is dat de ideeën bijdragen aan een mooiere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners van Elp-Zuidveld versterkt.

 

Prijzen
Voor deze lustrum editie is een bedrag van € 30.000,- beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld over de beste plannen. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de plannen. Zaterdag 13 juni 2020 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

 

Voorwaarden
De plannen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Een overzicht hiervan staat vermeld op de website van de gemeente, www.middendrenthe.nl.

 

Meedoen?
Wij gaan als Dorpsbelangen Elp-Zuidveld ook meedoen aan Mooi op Eigen Kracht 2020? Uiterlijk 20 april 2020 ontvangt de gemeente graag de plannen. Op www.middendrenthe.nl is alle informatie over MOEK te vinden.

 

Tot slot
Ideeen,voorstellen,vragen over MOEK 2020 kan contact worden opgenomen met bestuur Dorpsbelangen Elp-Zuidveld
tdaling224@gmail.com